Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Kultura kulinarna Korei 3600-SJW-KKK-OG
Konwersatorium (KON) Semestr letni 2023/24

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 30
Limit miejsc: 15
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Literatura:

Podrecznik do jezyka koreanskiego i materialy wlasne prowadzacej.

Metody i kryteria oceniania:

Kryteria oceny:

Obecnosc na zajeciach i zaliczenie pisemne: test jezykowy + wiedza o kulturze i kulinariach Korei

-Ocena ciagla (biezace przygotowanie do zajec i aktywnosc) - 50%

-Koncowe zaliczenie pisemne - 40 %

-Kontrola obecnosci - 10%

Zakres tematów:

Zakres tematyczny 5 blokow tematycznych:

1.Praktyczna nauka alfabetu koreanskiego

2.Jezyk w kulturze kulinarnej Korei

3.Wprowadzenie do kultury kulinarnej Korei

4.Zwyczaje i normy jedzenowe Koreanczykow

5.Kuchnia koreanskach w poszczegolnych regionach Korei

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 każda środa, 9:45 - 11:15, (sala nieznana)
Katarzyna Oh 15/15 szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii.
ul. Pasteura 1, 02-093 tel: +48 22 55 26 230 http://www.chem.uw.edu.pl/ kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.1.0-3 (2024-12-18)