Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Język angielski - poziom zaawansowany, kurs półinternetowy, profil kulturowy [4024-ANGPINTC1-CUL] Semestr letni 2023/24
Lektorat, grupa nr 1

Przejdź do planu zaznaczono terminy wyświetlanej grupy
To jest strona grupy zajęciowej. Jeśli szukasz opisu przedmiotu, zobacz stronę przedmiotu
Przedmiot: Język angielski - poziom zaawansowany, kurs półinternetowy, profil kulturowy [4024-ANGPINTC1-CUL]
Zajęcia: Semestr letni 2023/24 [2023L] (zakończony)
Lektorat [LEK], grupa nr 1 [pozostałe grupy]
Termin i miejsce: Podana informacja o terminie jest orientacyjna. W celu uzyskania pewnej informacji obejrzyj kalendarz roku akademickiego lub skontaktuj się z wykładowcą (nieregularności zdarzają się przede wszystkim w przypadku zajęć odbywających się rzadziej niż co tydzień).
każdy poniedziałek, 16:45 - 18:15
sala 6
Budynek Szkoły Języków Obcych jaki jest adres?
Terminy najbliższych spotkań: Daty odbywania się zajęć grupy. Prezentują informacje na podstawie zdefiniowanych w USOS terminów oraz spotkań.
Kliknij w datę by zobaczyć tygodniowy plan z zaznaczonym spotkaniem.
Wszystkie zajęcia tej grupy już się odbyły - pokaż terminy wszystkich spotkań.
Data i miejsceProwadzący
Liczba osób w grupie: 18
Limit miejsc: 20
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Prowadzący: Magdalena Richards
Literatura:

Wszystkie linki do artykułów, filmów i podcastów znajdują się w lekcjach kursu na platformie Moodle: http://193.0.91.32/

Słowniki internetowe: https://en.oxforddictionaries.com/

http://dictionary.cambridge.org/

Prezentacje i materiały własne prowadzącej zajęcia

Zakres tematów:

Tytuł kursu: SAVOURING BRITISH CULTURE

SEMESTR LETNI:

1. Exam-time traditions and superstitions

2. Weird and wonderful British University traditions

3. Britain’s oldest universities

4. Visiting Oxford and Cambridge

5. Advantages and disadvantages of studying in one's home town/city

6. "The Theory of Everything" - Stephen Hawking’s biopic

7. Royal Maundy and Easter in Britain

8. Challenges that young people in Britain face

9. A visit to Stratford-upon-Avon and the Globe Theatre in London

10. May Morning in Oxford, the Gaudie and the May Dip in St Andrews

11. Weird and wonderful British parliamentary traditions

12. Jamie Oliver and British cuisine

13. British pubs

14. The charm of the British Isles

15. Final reflection

Metody dydaktyczne:

Metoda eklektyczna, wykorzystująca zintegrowane kształcenie przedmiotowo-językowe (CLIL - Content and Language Integrated Learning); podejście komunikacyjne, zadaniowe; dyskusja w grupie, ćwiczenia na rozumienie ze słuchu, praca z tekstem, filmami i podcastami, praca na platformie Moodle: wypowiedzi i dyskusje na forum, tworzenie słowników, quizy leksykalne

Metody i kryteria oceniania:

Warunki zaliczenia są dostępne na: https://szjo.uw.edu.pl/?page_id=3682

Skala ocen:

99 - 100% 5! (celujący)

93 - 98% 5 (bardzo dobry)

87 - 92% 4+ (dobry plus)

77 - 86% 4 (dobry)

71 - 76% 3+ (dostateczny plus)

60 - 70% 3 (dostateczny)

Uwaga: Student musi uzyskać minimum 60% punktów za pracę na platformie internetowej Moodle i 60% za test zaliczeniowy. Liczba dopuszczalnych nieobecności - 2 (bez usprawiedliwienia) w semestrze. Za zaliczenie semestru zajęć (30h pracy na platformie + 30h pracy podczas zajęć), czyli osiągnięcie zakładanych efektów uczenia się, student otrzymuje 2 ECTS.

Uwagi:

60-godzinny kurs pół-internetowy (30h zajęć w sali, 30h na platformie Moodle) na poziomie zaawansowanym (C1) dla studentów wszystkich Wydziałów UW chcących poszerzyć swoją wiedzę o kulturze brytyjskiej. Nacisk na wzbogacanie słownictwa, rozwijanie umiejętności czytania ze zrozumieniem i rozumienia ze słuchu, dyskutowanie, oraz zdobywanie wiedzy przydatnej do funkcjonowania w brytyjskim obszarze kulturowym.

Aby uczestniczyć w kursie należy założyć konto na http://193.0.91.32/

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii.
ul. Pasteura 1, 02-093 tel: +48 22 55 26 230 http://www.chem.uw.edu.pl/ kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.1.0-7 (2025-03-24)